Til trods for et højt antal dagligt smittede så er der meget få, der er indlagt på intensiv eller har brug for en respirator. HORESTA mener, at det er på tide med et opgør med de mange restriktioner, der lige nu fjerner forretningsgrundlaget for virksomhederne i turisme- og oplevelseserhvervet.

”Vi skal lære at leve med corona i samfundet, og vi må konstatere, at de mange nuværende restriktioner ikke står mål med den trussel, som sygdommen lige nu udgør for samfundet. Derfor bør man politisk gå tilbage til skrivebordet og diskutere, om der overhovedet er behov for nogen af de restriktioner, som vi påfører erhvervslivet lige nu. Man skal huske på, at disse restriktioner er forbundet med store omkostninger for både virksomhederne og samfundet,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA, der også kommenterede på restriktionerne til DR TV Avisen i aftes.

Mads Bøttger, medejer af Brdr. Price-restauranterne, fortæller, at man har valgt at holde restauranten i København lukket for at begrænse det tab, der har bygget sig op de seneste to år. Om de mange restriktioner fortæller han til TV Avisen:

”Restriktionerne betyder, at vi ikke kan give gæsterne denne her helaftensoplevelse og følelsen af at blive restaureret. Og det gør selvfølgelig også rigtig meget for vores salg. Det er klart, at vi plejer også at sælge en del til gæsterne efter middagen,” siger Mads Bøttger med henvisning til de nuværende restriktioner om udskænkningsstop og lukketid.

Log ind