Selvom restriktionerne bortfalder på tirsdag den 1. februar, så vil det være muligt at få kompensation for faste omkostninger og bruge ordningen for selvstændige indtil den 28. februar. I en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet fremgår det dog, at det ikke vil være muligt at have ’frivilligt nedlukket’, når restriktionerne forsvinder.

Dermed kan virksomheder, der fortsat har en omsætningsnedgang på mindst 30 pct. i kompensationsperioden fortsat få kompensation i februar. Der kan dog forventeligt ikke søges for februar måned alene. Det er muligt at søge december måned alene eller fra den 1., 10., eller 19., december 2021 til enten den 31/1 eller 28/2, samt fra 1. januar 2022 og frem til 28/2.

Ministeriet skriver:

”Med ophævelsen af restriktionerne vil der ikke længere være mulighed for at lukke sin virksomhed frivilligt ned for at opnå kompensation, da der nu ikke længere er begrænsninger, som afholder virksomheder fra at drive forretning.”

I kan læse hele pressemeddelelsen her.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind