Efteråret viste, at når der ikke er restriktioner, så er efterspørgslen på produktet i turisme- og oplevelseserhvervet stor. Det betød, at manglen på arbejdskraft nåede et hidtil uset niveau, hvor mange virksomheder var nødsagede til at sige nej til omsætning på grund af manglende hænder.

HORESTA har gentagende gange efterlyst politiske løsninger på erhvervets rekrutteringsudfordringer, og i sin nytårstale adresserede statsminister Mette Frederiksen (S) problemet.

”I debatten om regeringens reformudspil har erhvervslivet ønsket, at det skal være lettere at få arbejdskraft udefra. Det er vi villige til at diskutere. Men vi skal gøre det klogt,” siger Mette Frederiksen.

HORESTA glæder sig over udmeldingen.

”Selvom restriktionerne fylder meget lige nu, så er der ingen tvivl om, at vi igen vil opleve rekrutteringsudfordringer stryge til tops over erhvervets største problemer, når restriktionerne bortfalder. Der er ingen grund til at vente med at udtænke de effektive løsninger, så vi pludselig igen står i en situation, hvor vi virksomhederne må afvise omsætning efter en bekostelig nedlukning,” siger Kristian Nørgaard, politisk direktør.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind