HORESTA glæder sig over, at Epidemikommissionen ifølge en række medier anbefaler, at samtlige restriktioner fjernes, og at tvangslukkede virksomheder får lov til at genåbne.

”Det er en fantastisk nyhed – med det forbehold, at der ikke er meldt noget ud officielt endnu. Efter vores opfattelse giver det rigtig god mening at åbne op igen nu. Når sundhedsvæsenet nu har genindført behandlingsgarantien, må det også være tid til, at vores erhverv kan slippe fri af to års undtagelsestilstand”, siger HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft.

HORESTA har gennem længere tid opfordret til, at alle restriktioner i hotel-, restaurant- og turisterhvervet blev udfaset fra 1. februar. Det er sket med afsæt i, at antallet af indlæggelser på intensivafdelinger ikke er steget til trods for en kraftig vækst i smittetallet.

”Vi lytter til -og følger – naturligvis sundhedseksperternes anbefalinger. Men i en situation med få indlæggelser er det meget naturligt, at vores erhverv tripper for at komme i gang igen med at tjene sine egne penge. Der er rigtig meget at indhente efter to år med tvangslukninger og en byge af restriktioner. Nu krydser vi finger for, at politikerne bakker op om Epidemikommissionens anbefalinger”, siger Jannick Nytoft.

En ny opgørelse fra HORESTA viser, at hotel- og restauranterhvervet i 2020 og 2021 mistede omsætning for 28 milliarder kroner. I samme periode modtog erhvervet 12 milliarder kroner i kompensation.

Jannick Nytoft gør opmærksom på, at det langt fra er alle virksomheder i hotel,- restaurant- og turisterhvervet, som vil gå fra 0 til 100 i omsætning, når restriktionerne forsvinder. Særligt virksomheder, der er afhængige af udenlandske gæster, og virksomheder med lang bookinghorisont får en langsom genstart.

Derfor opfordrer HORESTA til, at kompensationsordningerne forlænges, så disse virksomheder får et nødvendigt skub i ryggen.

Log ind