Virksomhederne mangler arbejdskraft og mener, at det skal være nemmere at hente medarbejdere fra resten af verden. Det koster nemlig omsætning, når virksomhederne ikke har de nødvendige hænder, fortalte Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA, i en P1 Debat.

”Det er virksomhedernes omsætning, der giver skatteindtægter og gør, at vi har et velfærdssamfund. Det er jo det, som vi laver med vores hænder eller hoveder, der giver en samfundsindtægt, og har vi ikke denne, så er det jo samfundsøkonomien, der lider.”

Med i debatten var blandt andre folketingspolitikerne Christian Rabjerg Madsen (S), Rasmus Jarlov (K) og Pelle Dragsted (Ø).

Blandt de diskuterede emner var beløbsordningen, der gør det muligt at hente ikke-europæisk arbejdskraft, hvis man tilbyder en løn på 37.000 kr. om måneden. HORESTA ønsker denne grænse sænket, og så skal sagsbehandlingen effektiviseret og smidiggjort, så virksomhederne skal vente kortere på svar fra styrelsen og deres ansøgninger behandles mere retfærdigt.

Kasper Heebøll Harboe, adm. direktør på Kokkedal Slot, kunne i debatten fortælle, hvordan mangel på arbejdskraft har nødsaget virksomheden til at aflyse arrangementer for 2,5 mio. kr. Han kalder situationen bekymrende.

Hør hele debatten her.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind