Et politisk flertal medfører, at det bliver muligt at gennemføre større arrangementer med siddende gæster, som for eksempel koncerter, biografer og teatre, med 1.500 deltagere, hvis de er opdelt i tre sektioner af 500 deltagere, fra på på søndag. Der var ellers lagt op til, at dette forsamlingsloft ville blive på 500 uden mulighed for sektionering.

"Den vedtagne model muliggør, at endnu flere kulturarrangementer kan blive til virkelighed. Vi kan sagtens håndtere større forsamlinger på en ansvarlig måde, og disse events skaber en vigtig omsætning hos en række kulturinstitutioner, der også er til glæde og gavn for turisme- og oplevelsesvirksomhederne omkring dem," siger Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA.

Nb. Erhvervsministeriet oplyser nu, at det ikke omfatter konferencer og foredrag.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind