Der venter en ny regning for mange virksomheder i hotel-, restaurant- og turisterhvervet fra på tirsdag, hvis ikke Christiansborg handler.

Her udløber muligheden for at få sygedagpenge fra første fraværsdag for medarbejdere, der er testet positive for corona, og dermed står arbejdsgiveren med hele regningen til både løn og omsætningstab.

Derfor opfordrer HORESTA nu på det kraftigste til, at ordningen forlænges, så virksomhederne ikke skal tage endnu en regning.

”Smittetallene i samfundet er fortsat høje, og ligesom mange andre brancher, oplever vi mange coronarelaterede sygemeldinger. Vores store problem er, at vi ikke kan lade medarbejderne arbejde hjemmefra. Det er jo svært som kok eller tjener, og derfor ender hele regningen hos virksomheden”, siger Jannick Nytoft, der er adm. direktør i HORESTA.

Han påpeger, at hotel-, restaurant- og turisterhvervet lige som før nedlukningen i december nu igen har enorm mangel på arbejdskraft. Det gør det umuligt at hente erstatninger ind for den sygemeldte arbejdskraft. Dermed skal arbejdsgiverne ikke alene betale løn til sygemeldte medarbejdere. De taber samtidig omsætning, fordi det er meget svært at erstatte dem.

”Efter at have været hårdest ramt af alle, er dele af vores erhverv nu under et stort økonomisk pres. Det forstærkes, når de den 1. marts skal betale moms, og mange den 1. april skal tilbagebetale momslånene, de har taget under krisen. Oveni det kommer så, at reglen om sygedagpenge forsvinder. Nu har kompensationspakkerne sikret livet for langt de fleste af virksomhederne i vores erhverv gennem coronakrisen. Det har været spild af penge, hvis man nu skubber ellers sunde virksomheder ud over kanten”, siger Jannick Nytoft.

Restaurant Insights 2024

Kl. 9.00 - 13.00

Få inspiration til hvordan du kan udvikle din virksomhed og bliv opdateret på de seneste markedsdata og forventninger til branchens udvikling.

Hotel Insights 2024 - Jylland

Kl. 9.00 - 13.30

Få inspiration til hvordan du kan udvikle din virksomhed og bliv opdateret på de seneste markedsdata og forventninger til branchens udvikling.

Log ind