Der venter en ny regning for mange virksomheder i hotel-, restaurant- og turisterhvervet fra på tirsdag, hvis ikke Christiansborg handler.

Her udløber muligheden for at få sygedagpenge fra første fraværsdag for medarbejdere, der er testet positive for corona, og dermed står arbejdsgiveren med hele regningen til både løn og omsætningstab.

Derfor opfordrer HORESTA nu på det kraftigste til, at ordningen forlænges, så virksomhederne ikke skal tage endnu en regning.

”Smittetallene i samfundet er fortsat høje, og ligesom mange andre brancher, oplever vi mange coronarelaterede sygemeldinger. Vores store problem er, at vi ikke kan lade medarbejderne arbejde hjemmefra. Det er jo svært som kok eller tjener, og derfor ender hele regningen hos virksomheden”, siger Jannick Nytoft, der er adm. direktør i HORESTA.

Han påpeger, at hotel-, restaurant- og turisterhvervet lige som før nedlukningen i december nu igen har enorm mangel på arbejdskraft. Det gør det umuligt at hente erstatninger ind for den sygemeldte arbejdskraft. Dermed skal arbejdsgiverne ikke alene betale løn til sygemeldte medarbejdere. De taber samtidig omsætning, fordi det er meget svært at erstatte dem.

”Efter at have været hårdest ramt af alle, er dele af vores erhverv nu under et stort økonomisk pres. Det forstærkes, når de den 1. marts skal betale moms, og mange den 1. april skal tilbagebetale momslånene, de har taget under krisen. Oveni det kommer så, at reglen om sygedagpenge forsvinder. Nu har kompensationspakkerne sikret livet for langt de fleste af virksomhederne i vores erhverv gennem coronakrisen. Det har været spild af penge, hvis man nu skubber ellers sunde virksomheder ud over kanten”, siger Jannick Nytoft.

Hotel Kick-off i Vejle

Kl. 9.00 - 13.30

Efter næsten to år med Corona og restriktioner, kan hotelbranchen nu endelig begynde at se fremad. Men hvilken fremtid kigger vi ind i?

Hotel Kick-off i København

Kl. 9.00 - 13.30

Hotelbranchen er tilbage med fuldt tryk og slår den ene rekord efter den anden på bl.a. omsætning, antal overnatninger og beskæftigelse. Men virkeligheden byder også på skærpet konkurrence, øget kapacitet i markedet, stigende omkostninger og presset indtjening. Kom til årets Hotel Kickoff og hør mere!

Log ind