Mens blandt andre hotel- og restauranterhvervet melder om stor mangel på arbejdskraft, kan vikarbureauerne glæde sig over den største efterspørgsel i 15 år.
Det fortalte vikarbureauernes sekretariatschef, Jakob Tietge, i aftes til TV2/Lorry.

Hotel Clarion i Københavns Lufthavn er en af de virksomheder, der benytter sig af vikarer.

”Det bliver vi nødt til for at få nogle arme og ben herud, så vi kan få rengjort værelserne, fortalte Kenneth Rivold, der er Executive Housekeeping Manager på hotellet.

Vikarbureauet Instaservice fortalte, at det især er faglærte – herunder kokke – som er efterspurgt.

HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard, sagde, at der er tale om nødløsninger, når virksomhederne ansætter vikarer.

”Vi vil jo gerne have medarbejderne ind i et flow, hvor de kender virksomheden, og de kender stedet. Det er godt, at man kan få vikarer, men det er selvfølgelig en nødløsning, når man ikke kan få de medarbejdere, man har brug for”.

Han efterlyste, at indsatsen for at øge arbejdsstyrken bliver intensiveret.

”Vi har brug for flere initiativer, der gør det attraktivt at arbejde, men også at der bliver lavet en aftale, så vi kan få flere udenlandske medarbejdere ind”, sagde Kristian Nørgaard til TV2/Lorry.

”Vi vil jo gerne have medarbejderne ind i et flow, hvor de kender virksomheden, og de kender stedet. Det er godt, at man kan få vikarer, men det er selvfølgelig en nødløsning, når man ikke kan få de medarbejdere, man har brug for”, sagde Kristian Nørgaard til TV2/Lorry i aftes.

”Vi vil jo gerne have medarbejderne ind i et flow, hvor de kender virksomheden, og de kender stedet. Det er godt, at man kan få vikarer, men det er selvfølgelig en nødløsning, når man ikke kan få de medarbejdere, man har brug for”, sagde Kristian Nørgaard til TV2/Lorry i aftes.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

Log ind