Manglen på arbejdskraft er turisme- og oplevelseserhvervets største problem, når alle branchens virksomheder nu igen kommer fri af restriktioner og får mulighed for at holde åbent. Derfor er det yderst problematisk at, de mandater der vil sætte beløbsgrænsen ned ikke samles i en aftale, lyder det fra HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft.

HORESTA mener, at Christiansborg-politikerne skal holde øjnene på bolden og blive enige om løsninger med effekt, der kan implementeres hurtigt. For der bliver ikke nogen genstart i erhvervet uden hænder, og det bliver dermed også svært at arbejde gælden fra to års krise ned.

”Nu har erhvervet tre gange været helt eller delvist lukket ned, og virksomhederne har i højeste grad taget deres del af regningen. Derfor bør man politisk lytte til erhvervets appel om øgede rekrutteringsmuligheder, for ellers bliver det umuligt at imødekomme efterspørgslen fra gæsterne og indfri virksomhedernes fulde potentiale,” siger HORESTAs direktør, Jannick Nytoft.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 42 pct. af restauranterne og 23 pct. af hotellerne måtte sige nej til omsætning i december på grund af manglende arbejdskraft. Det var dog i en måned med mange restriktioner, og udfordringerne toppede i november, hvor mere end fire ud af fem hoteller og knap to ud af tre restauranter fortalte, at de kunne have nået en større omsætning, hvis de nødvendige hænder havde været til rådighed.

”Erhvervet har brug for, at politikerne får enderne til at mødes og lægger uenighederne til side. Der er lige nu mere end 90 mandater, der vil sætte beløbsgrænsen ned. Vi opfordrer derfor på det kraftigste til, at man genoptager de politiske drøftelser og får fundet en løsning. Det er i alles interesse, at virksomhederne får den arbejdskraft de mangler, for samfundets velstand kræver et stærkt erhvervsliv,” siger Jannick Nytoft.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Log ind