Restriktionerne er væk, men det er sporene efter to års krise ikke. Derfor lyder opfordringen fra HORESTA og flere andre erhvervsorganisationer endnu engang, at regeringen bør udskyde tilbagebetalingen af de moms- og a-skattelån, som virksomhederne har optaget under krisen.

”Muligheden for at udskyde af moms og skat under krisen har været afgørende for manges overlevelse, men vi er nødt til at give selvsamme forretninger muligheden for at tjene penge, inden de skal tilbagebetale. Ellers har det kunstige åndedræt være en forgæves øvelse,” siger Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA.

HORESTA mener, at forudsætningerne i den oprindelige aftale blev ændret betragteligt, da en ny bølge af restriktioner rullede ind over erhvervet i december.

”Hensigten var oprindeligt at give virksomhederne sul på kroppen, inden betalingen skulle falde. Det har ikke været muligt, og derfor finder vi det kun rimeligt, at regeringen udsætter betalingsfristen med fire måneder til 1. august,” fortæller HORESTAs politiske direktør.

Han understreger, at det er i alles interesse, at disse virksomheder får mulighederne for at tilbagebetale lånene.

”Drejer disse forretninger nøglen om, så er der ingen til at betale lånene, og så hænger statskassen på regningen. Vi har at gøre med mange sunde virksomheder, der er blevet ramt af to års intens krise. De fortjener at få en chance for at overleve, for den foreslåede låneordninger efter 1. april med renter på 8,4 pct. om året er ikke en reel mulighed,” siger Kristian Nørgaard.

Hotel er stadig til salg

Hotelejer Hanne Nielsen har nu i et år haft 885 kvadratmeter hotel til salg. Forretningen er sund, men alligevel kniber det med interessen for at købe

Log ind