HORESTA opfordrer nu politikerne til at indføre en ensartet aldersgrænse for køb af alkohol i detailhandlen og restauranterhvervet.

Mens man i dag skal være 18 år for at købe alkohol på barer og restauranter, kan man købe alkohol med en alkoholprocent på under 16,5 i detailhandlen, fra man er 16.

”De nuværende regler giver absolut ingen mening. En ting er, at vi opererer med forskellige aldersgrænser. Men det er endnu mere ulogisk, at reglerne er lempeligere for detailhandlen. I restauranterhvervet er vi underlagt restaurationsloven og dermed krav om ansvarlig udskænkning”, siger Annette Hyldebrandt.

HORESTA har gennem flere år arbejdet for at få ensartede regler. Blandt andet igennem ”Drukfri ungdom”, der er et samarbejde mellem en lang række aktører, som alle er enige om, at aldersgrænsen bør hæves. Men efter at COOP i går gik ud med budskabet om, at grænsen bør hæves fra 16 til 18 år, må tiden være kommet til, at politikerne handler, mener HORESTA.

”Vi tager hatten af for COOPs udmelding. Det er modigt, men også meget ansvarligt. Nu håber vi, at resten af detailhandlen følger efter, og at det dermed kan lykkes at samle et flertal på Christiansborg for at få ensartet reglerne”, siger Annette Hyldebrandt, chef for turisme- og oplevelsesøkonomi i HORESTA.

Log ind