Selvom restriktionerne er væk, så er der stadig panderynker at finde i hotel- og restauranterhvervet. Manglen på arbejdskraft er nemlig stor, og en ny beregning fra HORESTA viser, at erhvervet mangler 21.500 ansatte frem mod sommerens højsæson.

“Det er jo dybt frustrerende, at man som et erhverv, der allerede har været i undtagelsestilstand i to år på grund af covid-19, ikke kan finde den arbejdskraft, der skal til for at genskabe omsætningen”, siger Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA, i dag til dagbladet Børsen.

Børsen fortæller, at de seneste tal fra december 2021 viser en ledighed på kun lidt over 70.000 personer eller ca. 2,5 pct. af arbejdsstyrken.

Jannick Nytoft appellerer til, at politikerne sætter sig til forhandlingsbordet og laver en aftale, der kan mærkes ude i virkeligheden.

“Medarbejdere er nødvendige for at kunne skabe omsætning. Har man ikke den nødvendige arbejdskraft, så kan man jo ende i en situation, hvor man skal sige nej til gæster og dermed også må sige nej til omsætning,” siger han, og understreger, at det er det sidste virksomhederne har behov for oven på en lang krise.

Læs hele Børsens historie på HORESTAs tal her.

Sådan vil regeringen styrke erhvervsuddannelserne

Den nye erhvervsrettede gymnasieuddannelse bliver to-årig med mulighed for en overbygning på 1½ år. Mesterlæren består. Læs mere at vide om regeringens nye udspil i notatet ”Et nyt ungdomsuddannelsessystem”, som HORESTAs uddannelsesafdeling har lavet med fokus på de elementer, der vedrører hotel- og restauranterhvervet (kun adgang for medlemmer)

Sommeren 2024 markerer historisk milepæl for den danske hotelbranche

Både i totale og udenlandske antal overnatninger er der sat nye rekorder i hotelbranchen denne sommer. Særligt væksten i København er afgørende, fordi antallet af hotelværelser er steget eksplosivt over de senere år. Der er meget ny kapacitet, der skal fyldes ud”, siger Jeppe Møller-Herskind, viceadm. direktør i HORESTA.

Log ind