Selvom restriktionerne er væk, så er der stadig panderynker at finde i hotel- og restauranterhvervet. Manglen på arbejdskraft er nemlig stor, og en ny beregning fra HORESTA viser, at erhvervet mangler 21.500 ansatte frem mod sommerens højsæson.

“Det er jo dybt frustrerende, at man som et erhverv, der allerede har været i undtagelsestilstand i to år på grund af covid-19, ikke kan finde den arbejdskraft, der skal til for at genskabe omsætningen”, siger Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA, i dag til dagbladet Børsen.

Børsen fortæller, at de seneste tal fra december 2021 viser en ledighed på kun lidt over 70.000 personer eller ca. 2,5 pct. af arbejdsstyrken.

Jannick Nytoft appellerer til, at politikerne sætter sig til forhandlingsbordet og laver en aftale, der kan mærkes ude i virkeligheden.

“Medarbejdere er nødvendige for at kunne skabe omsætning. Har man ikke den nødvendige arbejdskraft, så kan man jo ende i en situation, hvor man skal sige nej til gæster og dermed også må sige nej til omsætning,” siger han, og understreger, at det er det sidste virksomhederne har behov for oven på en lang krise.

Læs hele Børsens historie på HORESTAs tal her.

HORESTA: Hotellerne ser optimistisk på fremtiden

En ny medlemsundersøgelse blandt HORESTAs hotelmedlemmer viser, at branchen generelt forventer et positivt 2024 og betragter deres økonomiske situation som god. Særligt større hoteller forventer en omsætningsvækst i år.

Log ind