Moms er ikke altid enkelt, og det kan være en stor opgave at få de rigtige tal klar. Når Skattestyrelsen tjekker tallene, ser de derfor nogle fejl, der går igen. For eksempel blander nogle virksomheder private og erhvervsmæssige udgifter sammen. Det er vigtigt at holde dette adskilt. Der er også nogle, der mister deres bilag og dermed ikke har den nødvendige dokumentation for regnskabet.

Virksomheder kan få hjælp på skat.dk/huskmoms.

Noget af dette kan undgås ved at have en god bogføringspraksis. Skattestyrelsens bogføringsguide kan for eksempel hjælpe med at bogføre bilag korrekt og se, hvad man kan trække fra i regnskabet.

Virksomheder med coronalån skal være ekstra opmærksom
Der er ca. 50.000 virksomheder, der har mindst ét rentefrit coronalån (momslån eller A-skattelån). Disse virksomheder skal stadig være opmærksomme på, at der er en ekstra risiko ved ikke at indberette til tiden; de kan risikere at miste deres lån. Læs mere om coronalån på skat.dk/corona.

Fire rentefri lån skal snart betales tilbage
En del af virksomhederne med rentefri coronalån skal også være opmærksomme på, at de snart skal betale et eller flere lån tilbage. Den 1. april skal fire af lånene betales tilbage (tre momslån samt et A-skattelån).

For at komme virksomhedernes aktuelle udfordringer med likviditet i møde tilbydes der en udvidet betalingsordning, der løber over 24 måneder fremfor 12, som er det sædvanlige. Læs mere om dette på skat.dk/betalingsordning

Sådan tjekker Skattestyrelsen indberetningerne
Når en virksomhed har gjort sit arbejde og har indberettet moms, så starter arbejdet i Skattestyrelsen med at tjekke tallene. Styrelsen samler og analyserer løbende data, og en del kontrol sker helt automatisk og digitalt. Læs mere om Skattestyrelsens kontrolarbejde på skat.dk/skattekontrol.

Se også

Log ind