Røg rødkål og andesteg i skraldespanden på grund af restriktionerne, der blev indført midt i december? Så er det i dag sidste mulighed for at søge kompensation. 

Kompensationen dækker kasserede letfordærvelige varer, der var indkøbt til sociale eller faglige arrangementer med mindst 50 deltagere i perioden 10.-19. december 2021, som blev aflyst på grund af covid 19. Det kan være råvarer med kort holdbarhed som kød eller grøntsager, men ordningen dækker også ikke-holdbare dekorationer som for eksempel blomster.

Det er muligt at opnå 40.000 kr. pr. CVR-nummer. Virksomheder skal være opmærksom på, at der også ydes kompensation for varer, der er doneret uden fortjeneste.

Læs mere her.

Husk også Decemberpuljen

I samme ombæring indførte man fra politisk side også den såkaldte Decemberpulje, som har ansøgningsfrist den 28. februar. Her kan virksomheden få dækket omkostninger relateret til decembersæsonen, som ikke kan genanvendes næste år. Det kan for eksempel være juleøl, juletræer eller pynt med teksten ”Jul 2021”.

Decemberpuljen er opdelt i to spor for henholdsvis sæsonbetonede omkostninger og sæsonbetonede fødevarer. For omkostningerne kan virksomheder opnå op til 150.000 kr. pr. CVR-nummer, hvorimod der kan opnås 250.000 kr. pr. CVR-nummer for fødevarer med udløbsdato før den 1. december 2022.

Læs mere her.

Vær opmærksom på, at begge kompensationsordninger er omfattet af reglerne for de minimis-støtte, hvor virksomheden kun må modtage 1,5 mio. kr. over de tre seneste regnskabsår.

Log ind