Meget af debatten i medierne går på stigende fødevare- og energipriser, men for restauranterne i København er det langt fra den eneste hovedpine. Således fortæller hele 52 pct. af disse medlemmer i en ny HORESTA-analyse, at stigende udgifter til husleje er en stor eller meget stor bekymring.

Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA, kalder markante huslejestigninger for dårlig timing og fortæller, at det kan være svært at skabe en økonomisk bæredygtig drift for mange forretninger i den nuværende situation.

”Vores tidligere analyser har vist, at mange københavnerrestauranter bruger op mod ti procent af omsætningen på husleje eller forpagtningen, så det er en stor udgiftspost i det samlede regnskab. Vi hører historier fra medlemmer, der oplever, at udlejere nu skruer yderligere op på denne knap. Det kan i sidste ende betyde, at det bliver umuliggjort at skabe tilstrækkeligt med økonomi i forretningen,” siger Kristian Nørgaard.

Han tilføjer, at udfordringen synes større i hovedstaden end i resten af landet. Uden for København er det således kun 15 pct., der svarer, at voksende huslejeregninger er en udfordring.

Kristian Nørgaard siger, at det kan blive nødvendigt for regeringen at se på initiativer, der kan hjælpe de hårdest ramte virksomheders likviditet.

”Det er blevet langt dyrere at drive forretning og de kommende måneder ser rigtig svære ud for vores branche. Derfor kan det være dråber, der får glasset til at flyde over, og vores appel til udlejerne er selvfølgelig, at man er lydhør over for vores medlemmer og udtænker nogle aftaler og løsninger, som tilgodeser alles interesser. Samtidig bør der hurtigst muligt etableres en politisk dialog om mulige likviditetstiltag,” siger HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard.

Læs hele HORESTAs medlemsanalyse her.

København går videre med turismeafgift

Det vakte kritik fra turistbranchen, da et flertal af politikerne i Københavns Kommune sidste år stemte for, at man vil have en turismeafgift. På en afstemning torsdag stadfæstede politikerne, at man vil indføre afgiften.

Log ind