Oktober er ensbetydende med efterårsferie, men det er også lig med stor møde- og konferenceaktivitet på mange af landets hoteller.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der var 138.000 flere overnatninger i hotelerhvervet i oktober i år sammenlignet med 2019, før pandemien ramte. Branchen kunne dog lige præcis ikke følge med samme måned sidste år, hvor der var knap 2.000 flere overnatninger.

Region Hovedstadens hoteller går frem i oktober sammenlignet med 2021, mens de øvrige regioner oplever en mindre tilbagegang. Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i HORESTA glæder sig dog overordnet set over de nye tal:

”Overnatningstallene viser jo tydeligt, at efterspørgslen er stor, og det er imponerende, at branchen næsten kommer på 2021-niveau og langt slår 2019-niveauet, som var rekorden inden corona. I 2021 blev virksomhederne blev hjulpet på vej af en kæmpe ketchupeffekt efter lange perioder med coronarestriktioner,” fortæller hun, og fortsætter:

”Nu står vi i en virkelighed, som for mange udgør en ny krise med voldsomme prisstigninger. Derfor er det rigtig glædeligt, at kunderne stadig prioriterer de gode oplevelser, så størstedelen af erhvervet kan opretholde en økonomisk bæredygtig drift. Det håber vi selvfølgelig holder ved, for mange kigger ind i starten på 2023, hvor bøgerne ikke er så fyldte, som de plejer,” siger Annette Hyldebrandt.

Hun hæfter sig desuden ved, at det er resultatet af et målrettet arbejde med at styrke væksten i branchen ud over den traditionelle højsæson.

Det høje antal overnatninger i oktober blev blandt andet hjulpet på vej af 29,1 pct. flere udenlandske overnatninger sammenlignet med 2021. Desværre er antallet af danske overnatninger i oktober sammenlignet med 2021 faldet med 11,0 pct.

Bühlmann lander atter et tocifret millionoverskud

Den danske hotelkoncern Bühlmann er kommet ud af 2023 med et tocifret årsresultat, som samtidig er det næstbedste resultat til dato. Nu ser koncernen frem til at vækste sin portefølje yderligere.

Log ind