Turisme- og oplevelseserhvervet ser med spænding på, hvordan ordrebøgerne for 2023 udvikler sig. Det gør sig også gældende hos Jakob Beck Wätjen, der er hotelchef på Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter samt formand for HORESTA Region Midtjylland.

Han håber, at en ny regering vil gøre det lettere og mere smidigt for virksomhederne i erhvervet at rekruttere.

”Der er kommet mange flere hoteller og restauranter i vores land. Heldigvis. De suger alle arbejdskraft til sig, så det er en udfordring at finde nye kolleger,” fortalte han her til morgen til TV2 News, og fortsætter:

”Jeg håber, at vi får et mere smidigt system, som tænker i, hvordan vi kan gøre det nemt for erhvervslivet. Hvis vi mangler en medarbejder til drifter, så er det jo her og nu, men der er alt for ofte lang sagsbehandling,” siger Jakob Beck Wätjen.

Han fremhæver også HORESTAs tipunktsplan med rekrutteringsforslag som et værktøj den nye regering bør gribe ud efter. Han mener samtidig, at Ukraine-krisen viste, at myndighederne har evnen til at igangsætte effektfulde arbejdsgange til glæde for både medarbejdere og arbejdsgivere.

Dansk rejsegruppe får 11. hotel i Østrig

SkiGroup med Højmark Rejser har fået driften af firestjernet hotel i Tyrol. Dermed har gruppen 11 hoteller i Østrig, hvoraf man ejer seks. Der kigges som noget nyt også efter hoteller i andre lande.

Forskellige udfordringer for hovedstads- og provinshoteller

Mens landets hoteller ser omkostninger som deres største udfordring i øjeblikket, er oplevelsen af andre udfordringer ikke den samme. Konkurrencen er øget mellem hovedstadshoteller, mens provinshoteller oplever andre udfordringer.

Log ind