Øget arbejdsudbud, skattelettelser i bunden, flere penge til erhvervsuddannelserne, nedsættelse af arveafgiften ved generationsskifte og permanent sænkelse af beløbsordning er nogle af elementerne i det regeringsgrundlag, der i dag er blevet præsenteret af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne.

HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard, roser signalerne og ambitionerne om at sikre bedre rammer for at drive virksomhed. Regeringen vil hæve arbejdsudbuddet med 45.000 fuldtidsbeskæftigede ved blandt andet at afsætte 4 mia. kr. til at løfte beskæftigelsesfradraget og dermed forøge incitamentet for, at folk tager et arbejde.

”En af de fornemmeste opgave for regeringen må være at sikre, at erhvervsdrivende kan indfri deres forretningers fulde potentiale. Derfor er for eksempel adgang til den nødvendige arbejdskraft så altafgørende. Og vi kan kun bakke op om, at man her spiller på flere strenge i forhold til både internationale talenter og få flere unge danskere ind på erhvervsuddannelserne. Det er to helt centrale HORESTA mærkesager, der nu ser ud til at blive rykket på om end vi forventer, at der bliver brug for at skrue yderligere op for arbejdsudbuddet de kommende år,” siger HORESTAs politiske direktør, og fortsætter:

”Vi har længe kaldt på et øget fokus på erhvervsuddannelserne, og det er rigtig glædeligt, at det er blevet et prioriteret område i regeringsgrundlaget. For vores erhverv har brug for dygtige madhåndværkere for at skabe fremtidens gæsteoplevelser, og her er uddannelserne helt afgørende,” siger Kristian Nørgaard.

I juni blev et politisk flertal enige om at sænke lønkravet i beløbsordningen til 375.000 i en afgrænset periode. I regeringsforslaget lægger parterne op til, at sænkelsen gøres permanent. Samtidig vil regeringen afsætte midler til en hurtigere sagsbehandling.

”Alt for mange rekrutteringer af internationale talenter strander i dag i bureaukrati, og det skal vi have gjort op med. I HORESTA er vi glade for, at regeringen har lyttet på dette område, fordi det er et område, hvor vores medlemmer rigtig ofte løber panden mod en mur,” siger Kristian Nørgaard.

Stadigvæk brug for et skarpt øje på inflationskrisen

Kristian Nørgaard påpeger samtidig, at en nøgleopgave for den nye regeringen er at få Danmark og danske virksomheder trygt gennem energi- og inflationskrisen.

”Vi står over for en udfordrende periode i dansk turisme, hvor forbruget helt naturligt vil være lavere, end vi har været vant til de seneste mange måneder. Der kan blive behov for at gøre yderligere særligt på likviditeten. Samtidig skal vi sikre, at vi fortsat kan tiltrække de udenlandske gæster, der sikrer vores turismeeksport, da de hvert år står for en vigtig del af mange virksomheders omsætning,” siger Kristian Nørgaard.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Log ind