For mange hoteller og restauranter er det omkostningstungt og ressourcekrævende at modtage samt håndtere kontanter. Derfor har HORESTA i fællesskab med flere end 150 af branchens virksomheder i dag indrykket en annonce i Børsen med budskabet om, at det skal være frit for virksomhederne at afvise kontanter i alle døgnets timer, hvis den enkelte forretning ønsker det.

(artiklen fortsætter under billedet)

HORESTAs kommercielle direktør, Jeppe Møller-Herskind sagde her til morgen på TV2 News:

”Vores branche ønsker at følge med den digitale udvikling, men de er fanget i en lov, hvor de bliver pålagt et krav om at tage kontanter. Det her er ikke et ønske om at afskaffe kontanter, men det er et ønske om valgfrihed for virksomhederne, som vi for eksempel ser, at man har gjort i Sverige,” siger han.

Han understreger, at det langt fra vil være alle, der gør brug af muligheden, men det vil kunne give mening for de dele af branchen, hvor kontantbetalinger fra gæsterne udgør en forsvindende lille del af den samlede omsætning.

Han tilføjer, at dagens annonce er målrettet politikerne, og han håber, at de vil være lydhøre over for virksomhederne.

”Det er politikerne, der har muligheden for at gøre noget ved det her, og der er et klart og tydeligt ønske fra branchen om at få muligheden for at sige ’nej tak’ til mønter og sedler,” siger Jeppe Møller-Herskind med henvisning til at modernisere lovgivningen.

Ejer sælger hotel efter 24 år ved roret

Et sønderjysk hotel med 119 værelser er blevet sat til salg til et tocifret millionbeløb. Der er brug for et generationsskifte, lyder det fra hotellets ejer.

Log ind