Landets restauranter har siden genåbningen i starten af 2022 haft en omsætning, der det meste af tiden har ligget mellem 20 og 30 procent over omsætningen i 2019. Det fortalte TV2/Lorry i et indslag fredag aften.

Den høje omsætning har gjort det lettere for restauranterne at komme igennem et år, hvor omkostninger til alt fra energi til råvarer er steget med galopperende hastighed.

”Vi kan virkelig se, at danskerne har taget det til sig at komme ud og spise og opleve. Så vi er fortrøstningsfulde, selv om det stilner lidt mere af her hen mod jul”, sagde HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard.

Han forklarede den store lyst til at gå ud og spise med, at danskerne under de lange perioder med Corona-nedlukninger har savnet de gode oplevelser og nærværet ved at gå på restaurant.

På Restaurant Köd, der er en del af Dining Six-kæden, bekræftede kommunikationschef Stine Skonning Plasmann-Hansen tendensen.

Hun fortalte, at selv på hverdage går danskerne ud og spiser en 13-retters menu.

”Det er en af de ting, der har ændret sig. Før var der meget forskel på weekender og hverdage, men nu kan man lige så godt spise 13 retter mandag eller onsdag som fredag eller lørdag”, sagde hun.

Log ind