Landets restauranter har siden genåbningen i starten af 2022 haft en omsætning, der det meste af tiden har ligget mellem 20 og 30 procent over omsætningen i 2019. Det fortalte TV2/Lorry i et indslag fredag aften.
Den høje omsætning har gjort det lettere for restauranterne at komme igennem et år, hvor omkostninger til alt fra energi til råvarer er steget med galopperende hastighed.
”Vi kan virkelig se, at danskerne har taget det til sig at komme ud og spise og opleve. Så vi er fortrøstningsfulde, selv om det stilner lidt mere af her hen mod jul”, sagde HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard.
Han forklarede den store lyst til at gå ud og spise med, at danskerne under de lange perioder med Corona-nedlukninger har savnet de gode oplevelser og nærværet ved at gå på restaurant.
På Restaurant Köd, der er en del af Dining Six-kæden, bekræftede kommunikationschef Stine Skonning Plasmann-Hansen tendensen.
Hun fortalte, at selv på hverdage går danskerne ud og spiser en 13-retters menu.
”Det er en af de ting, der har ændret sig. Før var der meget forskel på weekender og hverdage, men nu kan man lige så godt spise 13 retter mandag eller onsdag som fredag eller lørdag”, sagde hun.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Unge udgør rygraden i sommerens servicejob
05-07-2025
-
Bloomberg: Joe & The Juice-ejer sigter mod børsnotering i USA næste år
05-07-2025
-
Natklubber for 15-årige i kraftig modvind
05-07-2025
-
Odense-hotel udvider og bliver størst uden for København
05-07-2025
-
VisitDenmark satser på svenske familier for at hente tabte overnatninger hjem
05-07-2025
-
Bühlmann Hotels nedjusterer – men ser positivt på 2025
05-07-2025
-
Hotel dømt for ulovligt kiosk-samarbejde ved Himmelbjerget
05-07-2025
-
Ny kommerciel direktør vender hjem til Sønderborg
05-07-2025
-
Flere nordjyske hoteller går foran med grøn profil
05-07-2025