I dag træder den nye barselslov i kraft, og den vil gælde for alle, der har født eller adopteret efter den 2. august 2022. De nye regler indebærer, at der fremover indføres fuld ligestilling mellem forældrene, og der bliver to former for orlov: øremærket - og overdragelig orlov.

HORESTA har holdt webinar om de nye regler i barselsloven. Du kan se eller gense webinaret her.

Som medlem af HORESTA kan du læse meget mere om, hvad de nye regler betyder for din virksomheder her.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte HORESTAs juridiske eksperter, hvis du har spørgsmål til medarbejdernes afvikling af barsel.

HORESTAs callcenter:

Tlf.: +45 35 24 80 40

Mail: [email protected]

5 gode råd: Har du styr på de særlige regler for elever?

Når man ansætter en elev, så er der nogle forhold, der er anderledes end for øvrige medarbejdere. Der er for eksempel særlige regler for prøvetid, for opsigelse af aftalen, for løn og for pension. Vi har samlet fem gode råd til dig og din virksomhed.

Webinar: Nye krav på vej om ansættelsesbeviser og visse arbejdsvilkår

EU vedtog i juni 2019 et direktiv om arbejdsvilkår. Direktivet fastsætter nye krav til ansættelsesbeviser samt en række nye rettigheder for medarbejderne. Lovforslaget er ikke endeligt vedtaget endnu, men den nye lov om ansættelsesbeviser og visse arbejdsvilkår forventes at træde i kraft den 1. juli 2023.

HORESTA inviterer nye elevsteder til webinar

Der følger et stort ansvar med at tage elever, og HORESTA vil gerne sikre sig, at alle virksomheder – også ikke-organiserede samt ikke-medlemmer – forstår, hvilke forpligtelser der følger med at byde elever velkommen til erhvervet.

Log ind