Sommerferien er forbi, og Christiansborg varmer op til et heftigt efterår med et folketingsvalg lurende lige om hjørnet. Det betyder, at valgløfterne igen flyver rundt til danskerne.

I HORESTA sætter vi fokus på det store potentiale i turisme- og oplevelseserhvervet og behovet for, at der sættes markante aftryk efter valget. For det er helt afgørende, at fokus er på, hvordan vi gør samfundskagen større. I den seneste uge har vi haft leveret budskaberne til bl.a. De konservatives erhvervsordfører, Mona Juul, og Nye Borgerliges partileder, Pernille Vermund.

To af de mest centrale emner for hotel-, restaurant- og turisterhvervet lige nu – mangel på arbejdskraft og kraftigt stigende omkostninger – fyldte selvfølgelig meget på begge møder.

”Ingen andre end statsministeren ved, hvornår der kommer et valg. Men det er tydeligt, at der bliver varmet op. Vi kommer selvfølgelig til at bruge tiden op til valget til at sætte et ekstraordinært tryk på vores dagsordener, så det er tydeligt for den kommende regering og det kommende folketing, hvad der skal til for at udnytte det enorme vækstpotentiale, der er i vores erhverv”, siger HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft.

I mødet med Vermund deltog en række medlemmer, som fik mulighed for at lufte deres synspunkter, og her blev der drøftet emner som epidemiloven, behovet for international arbejdskraft, kompensationsordninger, behovet for regelforenklinger for virksomheder, lavere moms, modernisering af kontantreglen og meget andet.

Mødet med Mona Juul foregik i Tivoli Friheden i Aarhus, hvor direktør Henrik Ragborg Olesen var vært. På mødet drøftede han og HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard, nogle af de centrale udfordringer for erhvervet med den konservative ordfører. Det blev til en snak om situationen for dansk turisme, stigende inflation, uddannelse, manglen på arbejdskraft og et opgør med forældede regler, der spænder ben for branchens udvikling.

Brøchner ekspanderer i Carlsberg Byen

I 2025 vil den københavnske hotelkæde Brøchner Hotels slå dørene op for endnu et hotelkoncept i Carlsberg Byen. Konceptet er tæt forbundet med kædens Hotel Ottilia, og baserer sig på erfaringer fra lignende koncepter.

Turismeerhvervet går fri af sparekniv

HORESTA glæder sig over, at turismen går helt fri af regeringens forslag til sanering af erhvervsstøtten. Samtidig er organisationen meget tilfreds med forslaget om en skattelettelse ved generationsskifter

Log ind