Domstolsstyrelsen søger lige nu sagkyndige, som kan bidrage til at sikre kvaliteten af afgørelser i småsager ved domstolene, hvor specialiseret faglig viden er vigtig for retsforløbet. Småsagsprocessen er en særlig forenklet retssagsprocedure, der finder anvendelse i civile retssager om mindre krav under kr. 50.000,-.

Ønsker du at blive sagkyndig, kan du fra den ansøge via opslaget ”Sagkyndige til småsagsprocessen ved domstolene i Danmark” under ledige stillinger på domstol.dk. Ansøgningsfristen udløber den 6. september 2022.

Hvad er en sagkyndig?

Den sagkyndige er en ekspert med stor teoretisk viden inden for det fagområde, som retssagens tvist drejer sig om. Som sagkyndig vil du bl.a. kunne blive bedt om at udarbejde en sagkyndig erklæring, der så vil indgå som et af beviserne i den pågældende sag. Beskikkelsen gælder for fire år og er frivillig forstået på den måde, at du altid kan bede Domstolsstyrelsen om at blive fritaget for beskikkelsen igen.

Hvis du er interesseret, kan du her læse mere om beskikkede sagkyndige i småsagsprocessen.

Domstolsstyrelsen søger viden fra branchefolk til retssager

Vil du hjælpe med retssager, hvor Domstolsstyrelsen mangler en unik brancheindsigt, som kun erhvervet kan give? Domstolsstyrelsen søger lige nu sagkyndige til småsagsprocessen - en særlig forenklet retssagsprocedure, der finder anvendelse i civile retssager om mindre krav.

Log ind