Fokus på at holde omkostningerne nede fylder meget hos restauranterne lige nu, men det er ikke det eneste strategien har at byde på.
I en ny medlemsanalyse har HORESTA blandt andet bedt landets spisesteder svare på, hvor de har deres strategiske fokus, og her svarer virksomhederne også, at rekruttering, fokus på bæredygtighed og kvalitetsforbedringer også er i højsædet.
”Vi er på vej ud af en intensiv coronakrise, og spisestederne skal foretage prioritering af, hvor der skal sættes ind. Og det skal selvfølgelig ses i lyset af, at mange har oparbejdet gæld eller brugt af egenkapitalen under pandemien, som kan være en barriere for at realisere de ønsker, som de har for forretningen,” siger Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA.
Jonas Kjær tilføjer, at virksomhedernes fokus på rekruttering er et tegn på både optimisme og efterspørgsel.
”Disse måneder er kendetegnende ved, at mange i branchen ansætter de hænder, som skal hjælpe over sommeren, hvor branchens omsætning er størst. Forhåbentlig bliver højsæsonen mere normal end de seneste år, og selvom antallet af udenlandske gæster næppe kommer på niveau i år, så forventer vi flere besøgende fra udlandet, end vi så det i 2020 og 2021,” siger Jonas Kjær.
Medlemmer af HORESTA kan se analysen i sin fulde længde her.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Old Irish Pub runder 400 millioner og slår rekord for omsætningen
25-04-2024
-
Nordjyde overtager tre Sunset Boulevard restauranter
25-04-2024
-
Lalandia lander rekord-overskud
25-04-2024
-
Sønderjysk luksushotel headhunter kendt restaurant-trio
25-04-2024
-
Nu sætter Kolding Kommune populær og meget centralt placeret vandrehjem til salg
25-04-2024
-
Kæmpe familie-restaurant slår dørene op i Helsingør
25-04-2024
-
Aro er klar til næste Michelin-stjerne
25-04-2024