Der var travlt på mange storbyhoteller uden for København i marts. Det viser nye tal fra Benchmark Alliance, som TV2 News her til morgen interviewede Michael Hansen, kommerciel direktør i Comwell, og Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA, om.

Michael Hansen glædede sig over høj belægning rigtig mange steder, og Kristian Nørgaard bekræftede over for TV2 News, at det er et generelt billede uden for hovedstaden.

”Der er i den grad grund til optimisme. Vi kan se på tallene fra vores seneste medlemsanalyse, at 60 pct. af hotellerne uden for København forventer at være på omsætningsniveauet fra 2019 eller højere i løbet af i år. Men der er områder, der halter efter, hvor de udenlandske gæster mangler,” siger Kristian Nørgaard.

Og lige netop med denne kundegruppe forudser HORESTAs politiske direktør en hård konkurrence.

”Det er vigtigt, at vi får kigget på de rammevilkår, som hotellerne har, så vi får de udenlandske gæster tilbage til Danmark til gavn for virksomhederne og eksporten,” fortæller han.

Kristian Nørgaard understreger, at arbejdet nu består i at få det samlede erhverv tilbage på vækstsporet. Han fremhæver blandt andet, at konkurrerende destinationer som Norge, Sverige og Tyskland har væsentlig lavere moms for virksomhederne i deres turisme- og oplevelseserhverv.

Stort hotelbyggeri i Aarhus midtby er gået i gang

Selvom det tog sin tid at få de rette godkendelser til at begynde opførslen af Comwells store tilbygning, så er det ikke til at overhøre, at entreprenøren nu har fået grønt lys til at gå i gang.

Log ind