HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft, opfordrede i TV2/Nyhederne fredag til, at ukrainere med job på hånden får mulighed for at komme forrest i køen til opholdstilladelses, CPR-nr. og skattekort.

De første ukrainere, der er kommet til landet på den såkaldte særlov, kunne begynde på job fredag morgen. Selv om de endnu ikke har opholdstilladelse, skattekort eller lønkonto.

TV2/Nyhederne havde besøgt Hotel Koldingfjord, der som en af de første virksomheder har benyttet sig af de nye muligheder. Direktør Peder J. Madsen må nu håbe på, at hans nye medarbejder hurtigt får papirerne i orden.

”Hvis ikke det sker, så er vi jo nødt til at sige farvel til dem, og det vil være en katastrofe”, sagde Peder J. Madsen.

HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft, bakkede op.

”En af dem ting, man kan gøre, er, at hvis man allerede er i dialog med en arbejdsgiver, at man så kan komme foran i køen til skattekort, opholdstilladelse og så videre”, sagde Jannick Nytoft.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind