HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft, opfordrede i TV2/Nyhederne fredag til, at ukrainere med job på hånden får mulighed for at komme forrest i køen til opholdstilladelses, CPR-nr. og skattekort.

De første ukrainere, der er kommet til landet på den såkaldte særlov, kunne begynde på job fredag morgen. Selv om de endnu ikke har opholdstilladelse, skattekort eller lønkonto.

TV2/Nyhederne havde besøgt Hotel Koldingfjord, der som en af de første virksomheder har benyttet sig af de nye muligheder. Direktør Peder J. Madsen må nu håbe på, at hans nye medarbejder hurtigt får papirerne i orden.

”Hvis ikke det sker, så er vi jo nødt til at sige farvel til dem, og det vil være en katastrofe”, sagde Peder J. Madsen.

HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft, bakkede op.

”En af dem ting, man kan gøre, er, at hvis man allerede er i dialog med en arbejdsgiver, at man så kan komme foran i køen til skattekort, opholdstilladelse og så videre”, sagde Jannick Nytoft.

Instagram bragte Alice fra Ukraine til hotel i Gilleleje

Det er ét år siden krigen i Ukraine brød ud. En krig, der via en dansk familie på Instagram, bragte Alice Tsomkalo til Gilleleje. Hun er én af de i alt 155 flygtninge Gribskov Kommune har modtaget, og kort efter ankomst fik hun igennem kommunen arbejde hos Kysthusene Gilleleje. Først som opvasker og i dag også som konferencecentrets husfotograf.

Log ind