58 pct. af hotellerne uden for København forventer at være på niveau med 2019 eller over i løbet af indeværende år. Det svarer de i en ny medlemsanalyse fra HORESTA. I København er optimismen mindre på grund af de manglende udenlandske gæster, og derfor er det blot hvert fjerde overnatningssted, som giver udtryk for de samme positive forventninger.

I København forventer størstedelen, at omsætningen er på niveau med 2019 næste år, mens 30 pct. af virksomhederne forudser, at der kan gå længere.

”På den ene side har vi været igennem en vanvittig krise, hvor der er blevet trimmet og optimeret. På den anden side, har branchen tabt en omsætning i de seneste to år på 28 mia. kr. Så mange steder er der virkelig brug for, at omsætningen kommer i vejret,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA, og fortsætter:

”Der er stor forskel på situationen på tværs af landet. Nogle har været væsentligt hårdere ramt af pandemien, og her trækker krisen også længere spor,” siger han.

Jannick Nytoft ser en branche, som tripper for at fylde deres senge og give de besøgende fantastiske oplevelser.

”Virksomhederne lever af glade gæster, og alle jeg snakker med nyder ikke at skulle holde øje på smittetal og de dertilhørende restriktioner. De glæder sig over, at oplevelserne igen er i centrum. Også selvom manglende arbejdskraft samt stigende udgifter til energi, el og råvarer m.m. selvfølgelig også fylder meget i deres bevidsthed lige nu,” fortæller Jannick Nytoft.

Læs hele analysen her.

Forskellige udfordringer for hovedstads- og provinshoteller

Mens landets hoteller ser omkostninger som deres største udfordring i øjeblikket, er oplevelsen af andre udfordringer ikke den samme. Konkurrencen er øget mellem hovedstadshoteller, mens provinshoteller oplever andre udfordringer.

Analyse er klar: Flyforbindelse har stor betydning for Bornholm

En analyse af flybetjeningen af Bornholm konkluderer, at forbindelsen til København er af stor betydning for det bornholmske samfund. Samtidig kan der skabes samfundsøkonomisk merværdi, hvis nogle af færgens støttemidler flyttes til flyruten.

Log ind