De seneste tre dage har Høng på Vestsjælland været forvandlet til et unikt udstillingsvindue for landets erhvervsuddannelser. Her viste nogle af landets dygtigste elever prøver på deres kunnen i håbet om at inspirere flere til at vælge håndværksfagene som karrierevej.

HORESTA og 3F var endnu engang arrangører på hotel- og restauranterhvervets konkurrencer, hvor der skulle findes vindere blandt gastronom-, tjener og receptionistelever.

I kokkeelevernes konkurrence blev vinderen Sophia Rosa Antorini, College360, Hotel og Restaurant Fru Larsen. Hun kæmpede sig først gennem den indledende runde, og i finalen lavede de blandt andet pandestegt tomahawk af gris, og desserten bestod af pære, marcipan og en hvidskimmelost.

Hos tjenereleverne kom vinderen Lena Hahn Atzen fra erhvervsskolen Hansenberg og Molskroen. I finalen skulle hun blandt andet vise deres evner i discipliner som flambering, bordopdækning og den perfekte irish coffee.

I receptionistelevernes konkurrence kunne Helene Nolsøe, Tech College, Himmerland, lade sig hylde fra den store scene som vinder. Receptionisteleverne blev blandt andet vurderet ud fra sprogbrug, formuleringer på dansk og engelsk, strukturering, detaljeorienteret, empati, mersalg, kompensation og promovering.

I den sidste af hotel- og restauranterhvervets elevkonkurrencer stod talenter fra smørrebrød- og cateruddannelsen. Her var Luna  Danielsen-Byrsting, ZBC, Jacob Bonne Jensen, den dygtigste på finaledagen, hvor de blandt andet skulle lave fyldte omeletter og nyfortolkninger af stegt fiskefilet.

HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard, glæder sig over det store bidrag fra de deltagende elever, og samtidig er han imponeret over niveauet.

”De sidste dage har vist, at der er nogle fantastiske elever på vej ind i branchen men en enorm passion for vores fag, og det er fuldstændig nødvendigt, hvis hotel- og restauranterhvervet skal blive ved med at holde det høje niveau og udfolde det store potentiale. Branchen er jo ’people business’, og vores medarbejdere er omdrejningspunktet for den oplevelse, som vi giver til vores gæster . Forhåbentlig er mange unge gået inspireret fra DM i Skills med en større forståelse for mulighederne i vores branche,” siger HORESTAs politiske direktør.

Placeringer af hotel- og restauranterhvervets konkurrencer ved DM i Skills

Smørrebrød- og cateringelev

 1. Luna Danielsen-Byrsting, ZBC, Jacob Bonne Jensen
 2. Lidia Haghas, udlært Hotel- og Restaurantskolen, Restaurant Møntergade
 3. Emma Kathrine  Hjorth Sørensen, Hotel- og Restaurantskolen, Vola A/S

Tjenerelever

 1. Lena Hahn Atzen, Hansenberg, Molskroen
 2. Jasmin Obenheimer Mørch Jensen, Tech College, Restaurant Fusion
 3. Oscar Hauberg Biering, Hotel- og Restaurantskolen, Hotel Bretagne

Kokkeelever

 1. Sophia Rosa Antorini, College360, Hotel og Restaurant Fru Larsen
 2. Stine Hartvig Pedersen, Tech College, Restaurant Fauna
 3. Jakob Karl Sørensen, ZBC, Falsled Kro

Receptionistelever

 1. Helene Nolsøe, Tech College, Himmerland
 2. Anna Bjerrum Andersen, Tech College, Munkebjerg Hotel
 3. Gabriella Mendes Pedersen, Hotel Pier 5,  Tech College

Se billeder fra konkurrencerne på HORESTAs Instagram.

Undgå at betale merbidrag til AUB

Husk at dele jeres opslag om elevpladser på Praktikpladsen.dk. Det kan nemlig have stor betydning for eventuelle merbidrag til AUB.

Lad os lære af fortidens dyre fejl

Den nye beløbsordning er trådt i kraft og skal gøre det lettere for virksomheder at rekruttere international arbejdskraft. Vi er dog stadig ikke i mål, mener HORESTAs adm. direktør.

Log ind