650 hoteller har på verdensplan lige nu tilsluttet sig kampagnen #HospitalityHelps for at hjælpe ukrainske flygtninge. Målet er at finde en gratis bolig til dem for nogle få dage, indtil de finder noget mere permanent at bo i.

Bag kampagnen står en række virksomheder og organisationer, som alle investerer tid og økonomi i projektet. En af de aktive er danske Preben Vestdam, der ejer og driver platformen HotelSwaps og har en lang karriere i den internationale hospitalitybranche som baggrund. Han opfordrer nu de danske hoteller til at tilslutte sig #HospitalityHelps.

”Vi har etableret en digital platform, hvor man som hotel kan donere et antal værelser i et givet tidsrum. Samme platform kan de ukrainske flygtninge gå ind og søge overnatningsmuligheder på”, siger Preben Vestdam.

Ukrainerne kan højest overnatte fem gange under #HospitalityHelps-programmet, men de kan godt vælge at fordele overnatningerne på flere hoteller – endda i flere lande – hvis de er undervejs søger i retning af familie og venner i udlandet.

Marriott, Hilton og Accor er nogle af de store kæder, som har tilsluttet sig programmet, der allerede har haft booking af 150.000 gæstenætter.

”Vi har en meget stor efterspørgsel og står lige nu og mangler overnatningsmuligheder. I starten var der mest fokus på Polen og Ungarn, men nu flytter vi opmærksomheden andre steder hen – blandt andet mod Skandinavien”, siger Preben Vestdam.

Vil du læse mere om #HospitalityHelps kan du gøre det her.

Vil du tilmelde jeres hotel kan det ske her.

Du kan desuden finde en mere uddybende beskrivelse af, hvordan #HospitalityHelps fungerer her.

Se også

Trods forventninger: Kæde lander millionoverskud

Egentlig forventede man ikke overskud i 2023 i den lokalforankrede hotelkæde Bornholm Hotels. En netop offentliggjort årsrapport viser dog et millionoverskud, og kædens direktør er tilfreds.

Log ind