Om et par måneder går vi igen ind i sommerferiesæsonen. Men hvordan er det nu lige reglerne er? Hvordan og hvor meget ferie kan medarbejdere overføre, og kan de holde ferie på forskud?

Den nye ferielov har vendt op og ned på mange af reglerne for afvikling af ferie, og den har helt naturligt affødt mange spørgsmål i HORESTAs Juridiske Callcenter. Derfor har vi nu samlet ”5 gode råd”, som medlemmer af HORESTA med fordel kan løbe igennem. Du finder de 5 gode råd om ferie her.

Er du endnu ikke meldt ind i HORESTA, kan du få adgang til vores ”5 gode råd” og al vores øvrige rådgivning inden for blandt andet jura, fødevarer, økonomi, bæredygtighed og uddannelse med det samme ved at melde dig ind. Læs mere her.

Nye regler for affaldssortering: Det betyder ændringerne for dig

Hele Danmark skal sortere mere og bedre og samtidige reducere, genbruge og genanvende affald. Nye dele af affaldsbekendtgørelsen gældende for erhverv træder i kraft den 31. december 2022. HORESTA har udviklet en guide, som fortæller, hvad det betyder for jer, og hvordan I skal forholde jer til de nye regler.

Husk den særlige beskyttelse af barslende medarbejdere

Hos HORESTAs juridiske afdeling får vores eksperter ofte spørgsmål omkring, hvor beskyttede gravide, barslende og medarbejdere, der har givet besked om, at de vil holde barselsorlov, egentlig er. Ligebehandlingsnævnet har for nylig taget stilling til rækkevidden af beskyttelse i forbindelse med ansættelse af en medarbejder på orlov.

Log ind