Svendborg har over de seneste ti år udviklet og forfinet en skudsikker metode til at tiltrække turister fra hele landet gennem sommermånederne juni, juli og august.

På Hotel Svendborg har det fået belægningsprocenten til at stige fra omkring 60 procent til over 90, og derfor var det en glad og tilfreds direktør, HORESTA mødte, da vi lagde vejen forbi hos Tom Pelle Jensen for at tage den sydfynske turismetemperatur oven på coronakrisens hærgen.

Tom Pelle Jensen er direktør for Halberg Hotels, som udover Hotel Svendborg driver Hotel Fredericia – begge under Best Western-brandet.

Hør her Tom Pelle Jensen fortælle, hvordan Svendborg har knækket koden til at få fyldt hotelsengene.  Sommer efter sommer. År efter år.

København går videre med turismeafgift

Det vakte kritik fra turistbranchen, da et flertal af politikerne i Københavns Kommune sidste år stemte for, at man vil have en turismeafgift. På en afstemning torsdag stadfæstede politikerne, at man vil indføre afgiften.

Det tager turismen med fra Frigast-balladen

Turismen sejrede, da regeringen endelig meldte ud om Frigast-anbefalingerne og sanering af erhvervsstøtten. Men det langstrakte forløb har også givet vigtig læring til turismen, lyder det fra erhvervet selv.

Log ind