De danske hotel- og restaurantvirksomheder forsætter med at ansætte medarbejdere. Fra juni til juli blev der ansat mere end 8.000 nye medarbejdere i branchen, og det samlede antal lønmodtagere ligger nu kun 6.500 under niveauet for samme måned i 2019.

”Genåbningen og den gradvise udfasning af restriktioner de seneste måneder har givet branchen et tiltrængt boost. Siden februar, hvor beskæftigelsen ramte bunden, har branchen ansat mere end 42.000 nye medarbejdere”, udtaler Jonas Kjær, cheføkonom hos HORESTA.

Trods de mange nyansættelser er der fortsat stor mangel på arbejdskraft i erhvervet. Tal fra Danmarks Statistik viser, at 80 pct. af hotellerne oplever mangel på arbejdskraft som en produktionsbegrænsning, og for restauranterne hedder tallet 63 pct. Det tyder på, at beskæftigelsesvæksten kunne have været endnu større.

”Lige nu lægger manglen på personale desværre en øvre grænse for den aktivitet, mange virksomheder kan tage ind. Det er enormt ærgerligt. Vi har store omsætningstab fra de seneste 1½ år, der skal indhentes. Derfor er det ikke nok at vende tilbage til samme niveau som før. Vi skal gerne endnu højere op”, siger Jonas Kjær.  

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Dansk økonomi står foran et godt år

Danskerne blev hårdt ramt af den høje inflation, men privatforbruget har fået et flot comeback. Med stor vækst i købekraften og udsigt til mere medvind fra ikke mindst medicinalindustrien kan 2024 blive et overraskende vækstår.

Rekord i beskæftigelse hos hoteller og restauranter

Hotel- og restaurantbranchen satte rekord i beskæftigelsen i 2023 med en vækst på 3,2 procent i forhold til året før. Virksomhederne kunne dog have ansat endnu flere på grund af stor efterspørgsel.

Log ind