De danske hotel- og restaurantvirksomheder forsætter med at ansætte medarbejdere. Fra juni til juli blev der ansat mere end 8.000 nye medarbejdere i branchen, og det samlede antal lønmodtagere ligger nu kun 6.500 under niveauet for samme måned i 2019.
”Genåbningen og den gradvise udfasning af restriktioner de seneste måneder har givet branchen et tiltrængt boost. Siden februar, hvor beskæftigelsen ramte bunden, har branchen ansat mere end 42.000 nye medarbejdere”, udtaler Jonas Kjær, cheføkonom hos HORESTA.
Trods de mange nyansættelser er der fortsat stor mangel på arbejdskraft i erhvervet. Tal fra Danmarks Statistik viser, at 80 pct. af hotellerne oplever mangel på arbejdskraft som en produktionsbegrænsning, og for restauranterne hedder tallet 63 pct. Det tyder på, at beskæftigelsesvæksten kunne have været endnu større.
”Lige nu lægger manglen på personale desværre en øvre grænse for den aktivitet, mange virksomheder kan tage ind. Det er enormt ærgerligt. Vi har store omsætningstab fra de seneste 1½ år, der skal indhentes. Derfor er det ikke nok at vende tilbage til samme niveau som før. Vi skal gerne endnu højere op”, siger Jonas Kjær.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Byudviklingschef: Der er plads til luksuriøse hoteller i Esbjerg
02-06-2023
-
Ny film fortæller historien om dengang Michelinrestaurant flyttede til Grønland
02-06-2023
-
Alternativet: Vi har ikke stemt for at sløjfe udeservering
02-06-2023
-
Midt- og Vestjylland mangler sæsonarbejdere
02-06-2023
-
Dyrehavsbakken mangler 300-400 medarbejdere til højsæsonen
02-06-2023
-
Alkoholbevilling kan vakle under natklub efter narko-afsløringer
02-06-2023