”På hotellerne udgør de en rigtig stor andel af de udenlandske gæster, og de har savnet dem. Det er specielt i de store byer, men jo også i Nordjylland, der ligger tæt på Norge”, sagde Kirsten Munch.

Nordmændene er vores næststørste gruppe af udenlandske turister. De giver årlige indtægter for over 8 mia. kr., og de bruger typisk flere penge end gennemsnittet af turister. På hotellerne udgør de normalt 12 pct. af de udenlandske overnatninger.

HORESTA opfordrer nu til, at markedsføringen bliver intensiveret over for udlandet generelt, og at de danske myndigheder sikrer information til omverden om, at coronaen er under kontrol i Danmark.

Verdenspremiere på ny AI-turistservice ved Vesterhavet

IDA er navnet på Danmarks første AI-genererede turistguide. Destination Vesterhavet lancerer nu den virtuelle turistmedarbejder, som 24/7 og på 92 sprog kan inspirere gæsterne og svare direkte på alle deres spørgsmål om oplevelser i turistområdet.

Arvinger sender endelig berømt hotel på markedet

Efter ejerens død sidste år oplyste arvingerne, at de ikke selv ønskede at drive Brøndums Hotel videre. Men de sidste detaljer skulle først på plads, før hotellet kunne sælges, og nu er salgsprospektet endelig landet.

Log ind