Mange i turisme- og oplevelseserhvervet oplever igen bookinger og kimende telefoner med efterspørgsel. Desværre er det ikke tilfældet for alle, og derfor frygter en stor del af branchen de kommende tilbagebetalinger er moms- og a-skatte-lånene til staten, der falder allerede fra november.

HORESTA har i samarbejde med Danmarks Restauranter & Cafeer, SMVdanmark, Dansk Erhverv og Dansk Industri fremsat et forslag til en afdragsmodel, og politisk chefkonsulent, Kristian Nørgaard, var i går på News som optakt til, at regeringen har indkaldt de øvrige partier til forhandlinger om emnet.

”Det er både urimeligt og urealistisk, at lånene skal betales tilbage inden, at mange virksomheder reelt har haft en mulighed for at tjene penge igen. En kort låneperiode og en høj rente er gift for virksomhederne, der har kæmpet med restriktioner og nedlukning i halvandet år,” siger Kristian Nørgaard til TV2 News.

Han mener, at de hårdest ramte virksomheder har brug for mere tid - for indtjeningen er langt fra tilbage. Alternativet er en forgæves Corona-kamp, konkurser og store økonomiske konsekvenser for både virksomhedsejere og skatteydere. Det er ingen tjent med, mener HORESTA.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind