Vi står med en mulighed for at lukke noget af de store huller i økonomien, som pandemien har skabt, men mangel på arbejdskraft gør, at vi må takke nej til omsætning. Sådan lød det i weekenden fra Jan V. Laursen, formand i HORESTA, på TV2 News.

”Det er frustrerende. Jeg tror, alle virksomheder er marginalforretninger - og særligt i vores erhverv. Vi tjener vores penge på sidste omsatte krone. Det er sidste gæst i restauranten eller sidste solgte værelse på hotellet, og derfor er de nødvendige hænder så afgørende,” siger han.

Jan V. Laursen tilføjer, at erhvervet gang på gang har stået forrest, når der under krisen skulle reguleres kontakt, hvilket har medført en stor gæld hos virksomhederne.

”At drive restaurant eller hotel uden gæster kan bestemt ikke anbefales. Vi drømmer om at komme hurtigt tilbage og tjene vores egne penge, så gælden kan betales af,” siger HORESTAs formand.

Han noterer sig, at der er politisk debat om emnet, men han advarer imod langstrakte drøftelser, da erhvervet higer efter løsninger her og nu.  

Nye emballage-regler på vej

EU er kommet et skridt nærmere en ny forordning om emballage, som skal reducere brugen af plastic og øge genbrug

Log ind