Den automatiske nedlukningsmodel har under coronakrisen været en stor bekymringsfaktor for de danske restauranter og hoteller, når de fra den ene dag til den anden, har skulle lukke ned ved et for højt smittetal i deres nærområde. 

Fra den 10. september 2021 betragtes COVID-19 dog ikke længere som en samfundskritisk sygdom, og det betyder også, at den automatiske nedlukningsmodel ikke forlænges. Det vækker stor glæde blandt nattelivsvirksomheder, mødesteder, hotellerne og restauranterne, der allerede nu kan vinke farvel til en usikker hverdag med risiko for nedlukninger, hvor morgendagen har været uforudsigelig.

”For de i forvejen hårdt pressede restauranter og hoteller, som har været blandt dem, der har været hårdest ramt af coronakrisens restriktioner og nedlukninger, betyder den nu ophævede nedlukningsmodel, at de ser ind i en langt mere stabil og forudsigelig hverdag, der vil give dem mulighed for at planlægge længere ud i fremtiden, og det vil også skabe grobund for, at de kan fokusere på, hvordan de kommer bedst muligt ud af krisen,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind