HORESTA kan sagtens se de nye afghanere her i landet være en del af løsningen på turisme- og oplevelseserhvervets mangel på arbejdskraft. Men Kristian Nørgaard, politisk chefkonsulent i HORESTA, frygter, at deres vej til beskæftigelse bliver for bureaukratisk.

”Det er vigtigt med hurtig sagsbehandling for både afghanerne og virksomhederne, der står klar til at ansætte dem. Man skal huske på, at vores erhverv har en stor erfaring med beskæftigelse af folk fra alle dele af samfundet, og der er masser af funktioner, som disse personer ville kunne løse allerede i dag,” siger Kristian Nørgaard, og tilføjer:

”Denne situation kalder på mere handling end forhandling og fordelingsnøgler samt politisk tovtrækkeri. Vi ser det som fuldstændig oplagt, at man får de her mennesker ud og bidrage til det danske samfund og få noget at stå op til om morgenen”, sagde Kristian Nørgaard.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind