Efter 18 måneders tvangslukning af nattelivet strømmer de unge nu ud på natklubber, barer og diskoteker. Det fortalte HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, på TV2/News i lørdags.

Baggrunden var nye tal fra Danske Bank, som viser, at omsætningen i den første weekend efter genåbningen lå 43 procent over den tilsvarende weekend i 2019. I weekenden efter var væksten lidt mere beskeden, men alligevel betydeligt højere end niveauet i 2019, nemlig 19 procent.

”Det er virkelig glædeligt og et stærkt comeback af en branche, der jo nu har været sendt af banen og siddet på bænken i mere end halvandet år. Det er historisk lang tid, hvor man ikke har fået lov til at drive sin forretning. Man må bare sige, at vi har savnet vores gæster, og nu kan vi konstatere, at vores gæster også har savnet os”, sagde Kirsten Munch.

Hun understregede, at nattelivets problemer som følge af coronakrisen ikke forsvinder med nogle høje omsætningstal i de første weekender efter genåbningen.

”Man skal huske på, at halvandets års nedlukning har været meget dyr. Erhvervet har tabt mellem halvanden og to milliarder kroner i omsætning. Vi har heldigvis ikke set så mange konkurser, men virksomhederne skal løbe rigtig stærkt nu for at indhente det tabte”, sagde Kirsten Munch.

Hun påpegede samtidig, at nattelivsbranchen var det sidste erhverv, der genåbnede, og dermed det sidste erhverv, der kunne stille sig i kø til at få arbejdskraft.

 

Rekom introducerer nyt franchisekoncept

Sydeuropæisk afterski-kultur er kernen i det nye barkoncept udtænkt af barkoncernen Rekom. Franchisekonceptet skal udbredes i både Danmark og udlandet. Første to barer åbner i 2024.

Log ind