Ovenpå en tid med hjemsendte medarbejdere og rungende tomme mødelokaler, er livet vendt tilbage på Vilcon Hotel & Konferencegaard ved Slagelse. Og ligesom så mange andre steder i hotel-, restaurant- og turisterhvervet er gaspedalen trykket helt i bund.

Ordrebogen er tyk, og fra sensommeren og frem til nytår ligger virksomheden i Index 150 på møder og konferencer sammenlignet med 2019. Samtidig er der fuld tryk på de private fester.

Derfor var det en glad og tilfreds medejer, Connie Christensen, vi mødte, da HORESTA besøgte virksomheden på en solrig efterårsdag. Sammen med sin mand, Villum, ejer Connie ikke alene konferencecentret ved Slagelse, men også Vilcon Golfhotel i Slagelse og Hotel Strandparken i Holbæk. Alle tre virksomheder har fået gavn af sommerens og efterårets optur, men konferencehotellet ved Slagelse er klart kommet hurtigst fri af krisen.

Vilcon Hotel & Konferencegaard har i alt 60 værelser – heraf 20, der i 2018 blev etableret som naturværelser i form af hytter i terrænet omkring konferencecentret, som oprindeligt var en landbrugsejendom.

Coronaperioden har Vilcon brugt aktivt til at forny virksomheden og tilpasse den til en fremtid med krav om mere plads mellem gæsterne og ønsker om flere hybridmøder. Takket være midler fra Omstillingspuljen har Vilcon bygget et nyt mødelokale på 100 m2 og købt en robot.

Hør i videoen Connie Christensen fortælle om den forrygende genstart efter krisen og om de nye investeringer.

Dansk rejsegruppe får 11. hotel i Østrig

SkiGroup med Højmark Rejser har fået driften af firestjernet hotel i Tyrol. Dermed har gruppen 11 hoteller i Østrig, hvoraf man ejer seks. Der kigges som noget nyt også efter hoteller i andre lande.

Forskellige udfordringer for hovedstads- og provinshoteller

Mens landets hoteller ser omkostninger som deres største udfordring i øjeblikket, er oplevelsen af andre udfordringer ikke den samme. Konkurrencen er øget mellem hovedstadshoteller, mens provinshoteller oplever andre udfordringer.

Log ind