Nu åbner Danmark døren yderligere op for udenlandske turister.

Et stort flertal i Folketinget blev i aftes enige om markante lempelser og forenklinger af rejserestriktionerne. Det betyder blandt andet, at indrejsereglerne til Danmark lempes fra den 25. oktober.

Dermed kan turister og erhvervsrejsende fra lande uden for EU igen besøge Danmark.

De nye indrejserestriktioner vil fokusere på indrejsende, der hverken er vaccinerede eller tidligere smittede. For EU- og Schengenområdet vil personer, der er færdigvaccinerede, tidligere smittede eller har en negativ coronatest kunne rejse ind i Danmark uden restriktioner.

HORESTA glæder sig over, at systemet nu både lempes og forenkles, så det bliver lettere for turister at vide, hvad kravene er for at komme til Danmark.

”Vi har i den grad savnet vores udenlandske turister. Henover sommeren havde vi kun 1/3 af, hvad vi plejer at have”, sagde HORESTAs politiske chefkonsulent, Kristian Nørgaard, her til morgen på TV2/News.

Han understregede dog samtidig, at der forestår et stort genopretningsarbejde.

”Lempelserne gør det jo ikke alene. Flyruterne skal tilbage, krydstogterne skal tilbage, de store internationale møder og kongresser m.v. skal i kalenderen igen, og det tager tid”, sagde Kristian Nørgaard.

Han gjorde opmærksom på, at de udenlandske turister fylder meget i dansk økonomi. I 2019 omsatte de for 60 milliarder kroner, og det har stor betydning for dansk eksport og for en række andre erhverv, som bliver positivt påvirket af omsætningen.

Se den fulde aftale her.

 

Video: ”Det har været en bragende succes”

Til HORESTA Hotel Insights var Core Hospitality inviteret til at holde oplæg om de to hoteller Residence Inn by Marriott og Fairfield by Marriott i Nordhavn, som de er operatør for, og som indtil videre har været en stor succes.

Log ind