HORESTA glæder sig over, at et flertal i Folketinget er klar med forlænget kompensation til de dele af erhvervslivet, som fortsat er hårdt ramt af coronakrisen.

Regeringen har sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet besluttet, at virksomheder med en omsætningsnedgang på 45 pct. eller mere i årets tre sidste måneder fortsat vil kunne søge om hjælp til faste omkostninger. 

Planen har ellers hele tiden været, at kompensation for faste omkostninger skulle helt udfases fra og med i dag.

”Det er positivt, at kompensationen nu forlænges. Heldigvis er store dele af turisme- og oplevelseserhvervet ved at komme tilbage på sporet igen, og der løbes stærkt mange steder. Men især de dele af erhvervet, som er afhængigt af udenlandske gæster har det fortsat meget svært. Derfor har HORESTA sammen med en række andre erhvervsorganisationer kæmpet for at få forlænget kompensationen og det har politikerne heldigvis valgt at lytte til,” siger Kristian Nørgaard, der er politisk chefkonsulent i HORESTA.

HORESTA havde dog gerne set, at selvstændigeordningen også var blevet forlænget.

”Man skal huske på, at mange mindre virksomheder har været igennem en meget svær tid og lige nu kæmper sig videre med en presset likviditet samtidig med, at der er lang tid, til omsætningen vender tilbage for mange sæsonvirksomheder”, siger Kristian Nørgaard.

Har du styr på GDPR?

HORESTA tilbyder, sammen med samarbejdspartneren Lexoforms, en fysisk workshop, hvor du arbejder med GDPR-dokumentationen for din egen virksomhed.

Log ind