Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der fra juli til august 2021 blev ansat 2800 flere medarbejdere i hotel- og restauranterhvervet.

Siden februar måned, hvor beskæftigelsestallet var på sit laveste, er der dermed blevet ansat 45.000 antal medarbejdere i branchen.

”Med den massive mangel på arbejdskraft er det ingen overraskelse, at virksomhederne fortsætter med at ansatte, så de kan imødekomme den store efterspørgsel, vi heldigvis ser efter mange måneders nedlukning. Men det er åbenlyst, at der fortsat er et meget stort behov for flere hænder,” siger Jonas Kjær, som er cheføkonom i HORESTA.

På vej mod normalen

Sammenlignet med august 2019 var der 2400 færre ansættelser i august i år. Det er kun 2% færre end de 126.600 ansatte i august 2019, og det viser, at beskæftigelsen er på vej tilbage mod normalen.  

”Selvom vi nærmer os et normalt niveau, mangler branchen, ligesom den gjorde tilbage i 2019, fortsat flere hænder, end den kan få,” siger Jonas Kjær.

Trods mange nye ansættelser mangler 70% af virksomhederne inden for hotel- og restaurantbranchen i øjeblikket arbejdskraft, og derfor forventer HORESTA også en yderligere stigning i antallet af lønmodtagere inden for erhvervet.

 

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Log ind