Der bliver bygget hoteller som aldrig før. Store hotelkæder udvider i øjeblikket med tusindvis af værelser, og på landsplan er der udsigt til en vækst på godt og vel 14 pct. frem mod 2025, hvis alle igangværende og planlagte projekter realiseres. Det viser en undersøgelse af fremtidig hotelkapacitet, som HORESTA netop har udarbejdet.

Frem mod 2025 er der på landsplan udsigt til godt 7.600 nye hotelværelser.

Hotelbranchen er dog fortsat plaget af coronakrisens efterdønninger. Særligt manglen på udenlandske turister. Men planlægningen af disse hoteller fandt sted længere før, krisen ramte, påpeger Jonas Kjær, der er cheføkonom i HORESTA.

”Udviklingen afspejler tiden før corona, hvor der herskede høje belægningsgrader og stor optimisme på de danske hoteller. Byggeprojekter tager flere år at planlægge. Dermed var det umuligt at forudsige, at det storstilede byggesats ville ramle ind i en krise,” fortæller Jonas Kjær.

Som medlem af HORESTA har I adgang til kapacitetsanalysen her.

Stort hotelprojekt sendt i høring

Et enigt byråd på Fanø har sendt udviklingsplanen for et nyt hotelprojekt ved Rindby Strand på Fanø i høring. Stik mod forvaltningens anbefalinger.

Instagram bragte Alice fra Ukraine til hotel i Gilleleje

Det er ét år siden krigen i Ukraine brød ud. En krig, der via en dansk familie på Instagram, bragte Alice Tsomkalo til Gilleleje. Hun er én af de i alt 155 flygtninge Gribskov Kommune har modtaget, og kort efter ankomst fik hun igennem kommunen arbejde hos Kysthusene Gilleleje. Først som opvasker og i dag også som konferencecentrets husfotograf.

Log ind