I samarbejde med DTU havde HORESTA stablet en jobmesse på benene for at afhjælpe branchens mangel på arbejdskraft. Derfor startede en række af HORESTAS medlemsvirksomheder i går ugen ud med matchmaking og rekruttering på DTU i Lyngby.

”Når manglen på arbejdskraft i vores branche er så massiv, er vi glade for, at vi kan iværksætte konkrete initiativer, som denne jobmesse, der kan afhjælpe den akutte mangel på flere hænder,” siger Martin Gertz Andersen, som er politisk chefkonsulent i HORESTA.

Op mod 400 studerende, danske som udenlandske, var i går mødt op for at høre mere om stillingerne hos bl.a. Old Irish Pub, Bella Center Hospitality Group, Zleep Hotels, DGI Byen, Brdr. Price og Forenede Hotelservice, som samlet set mangler mere end 350 medarbejdere.

”Det har været meget givende at deltage på jobmessen. Der har været fint med interesserede studerende, og det gode er, at vi har haft tid til at snakke ordentligt med dem. Det har været en stor fordel, at vi har mødt dem i deres omgivelser ude på universitet, ” fortæller Jacquelina Blume, der er Manager på The Old Irish Pub Frederiksberg, som bl.a. søger bartendere, runnere og gaderobepersonale.

”Jeg har fået kontaktoplysninger på i hvert fald 50 oplagte kandidater, som jeg nu skal hjem og skrive til,” tilføjer hun.

Begejstringen var også stor Thomas Kjelfred, der er Head of projects hos Brdr. Price:

”Der var flere, jeg gerne ville have tegnet kontrakt med nu og her.”

En landsdækkende udfordring

Manglen på medarbejdere er naturligvis ikke forbeholdt Hovedstaden. I hele landet oplever restauranter, hoteller og oplevelseserhvervet, at der ikke er nok hænder til at imødekomme den efterspørgsel, som branchen oplever efter coronakrisen.

Derfor er både håbet og ambitionen, at flere jobmesser, som denne, kan blive realiseret.

”Manglen på arbejdskraft er et udbredt problem i hele landet, og derfor arbejder vi i øjeblikket på at skabe flere jobmesser rundt om i landet i samarbejde med bl.a. universiteterne,” fortæller Martin Andersen.

Log ind