HORESTA tager positivt imod, at regeringen søndag lagde fire konkrete forslag frem, som skal skabe tryghed i nattelivet.

Særligt forslaget om at forbyde salg af alkohol fra detailhandlen i særlige zoner mellem midnat og kl. 05 får fuld opbakning.

”Det er rigtig positivt, at regeringen har lyttet til os er klar med initiativer på dette område. Vi har gennem lang tid samarbejdet med blandt andre Københavns Kommune om lignende initiativer, og vi er overbeviste om, at et forbud mod salg af alkohol fra detailhandlen i nattetimerne er noget af det, der vil have størst betydning. Døgnåbne kiosker og supermarkeder kan året rundt sælge alkohol til unge ned til 16 år. Her er der brug for at gøre en indsats. Det er oftest festen i gaden, der er kilde til uro, utryghed, skrald, larm, lugtgener osv.”, siger Annette Hyldebrandt, der er chef for turisme- og oplevelsesøkonomi i HORESTA.

Hun mener, at man endda bør overveje, om forbuddet mod salg af alkohol bør udvides. Både tidsmæssigt og geografisk.

”Regeringen lægger op til, at det kun skal gælde i såkaldte nattelivszoner. Men skal det have reel effekt, må man sikre sig, at de unge ikke bare kan gå ned ad en sidegade uden for zonen og købe deres alkohol. Tilsvarende mener vi, at det bør overvejes, om forbuddet skal træde i kraft tidligere på aftenen”, siger Annette Hyldebrandt.

Regeringen lægger også op til, at barer og andre udskænkningssteder placeret i nattelivszoner skal gøre brug af mindst én autoriseret dørmand eller autoriseret vagt mellem midnat og kl. 05. Til det siger Annette Hyldebrandt:

”Det gælder allerede i dag for rigtig mange virksomheder i nattelivszonerne, at de har dørmænd på. Men sådan et krav skal helt klart afgrænses og balanceres, så det ikke rammer restauranter og mindre beværtninger, hvor det ikke giver mening”.

HORESTA fremlagde for halvandet år siden sammen med den anden branche- og nattelivsorganisation, DRC, en 15 punkts plan med konkrete forslag til et mere trygt og ansvarsfuldt natteliv i København. To af disse forslag er blandt de fire, regeringen nu fremlægger. Flere af de øvrige forslag er brugt som inspiration til den nye restaurations- og nattelivsplan, som Københavns Kommune har udarbejdet.


HORESTA får ny formand

Mads Friis, adm. direktør i McDonald’s Danmark, skal fremover stå i spidsen for landets hoteller, restauranter og turistvirksomheder.

Log ind