Virksomheder med kvartalsafregning skal senest den 1. december indberette moms for 3. kvartal. Har I et eller flere coronalån – eksempelvis momslån eller A-skattelån - er det ekstra vigtigt, at I får indberettet til tiden, da I ellers kan risikere at miste jeres lån. Læs mere om coronalån her.

Selvom I ikke har haft køb eller salg i virksomheden i den seneste momsperiode, er det ligeledes vigtigt, at I momsindberetter. I disse tilfælde skal I blot indberette et ’0’. Indberetter I ikke, vil I blive pålagt en afgift på 800 kr.

I kan indberette moms via skat.dk ved at klikke her.

Hjælp til indberetning

Moms er ikke altid enkelt, og det kan være en stor opgave at få de rigtige tal klar. Når Skat tjekker tallene, ser de ofte de samme fejl.

Fx blander nogle virksomheder private og erhvervsmæssige udgifter sammen, hvilket er vigtigt at holde adskilt. Skat oplever ligeledes, at mange har mistet bilag, som udgør den nødvendige dokumentation for regnskabet.

Derfor har de samlet en masse gode råd i en bogføringsguide, som kan vejlede jer til en god bogføringspraksis. Guiden indeholder ligeledes information om, hvad I kan trække fra i regnskabet.

I finder bogføringsguiden her.

Har I spørgsmål, kan I kontakte HORESTA juridiske callcenter på 35 24 80 40 for nærmere rådgivning.

20240521 DSC09919
Erhvervsjuridisk chef
Kaare Friis Petersen

Husk at indberette lønsum for 2023

Den 26. januar 2024 var der deadline for indberetningen af jeres lønsum for 2023. Husk at indberet lønsummen inden der pålægges et tillæg på 30 procent.

Julen nærmer sig – det samme gør momsfristen

December handler naturligt nok for mange om julen. Men for 156.000 virksomheder handler december også momsindberetninger og -betalinger. Momsfristen for virksomheder med kvartalsmoms er nemlig den 1. december.

Log ind