Direktør for Hotel Alexandra i København, Jeppe Mühlhausen, beskriver det seneste år som det værste mareridt. Dag for dag blev situationen værre for hotellet, som beretter om omsætningsnedgang på mere end 90 pct.

Den historie kunne hoteldirektøren onsdag overbringe til Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, der var på besøg hos virksomheden, hvilket var arrangeret af HORESTA. Han fortæller:

”Vi kan ikke leve af at besøge hinanden. Det hjælper ikke en by som København. Derfor ser vi blandt andet behovet for en klog udfasning af hjælpepakker, så vi ikke taber alt det på gulvet, som vi har forsøgt at understøtte det seneste år. Desuden skal vi finde ud af, hvordan vi lever med corona fremadrettet,” siger Jakob Ellemann-Jensen.

(artiklen fortsætter under videoen)

HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, understreger behovet for en genåbningsplan, der kan give vished.

”Det er afgørende, at denne plan indeholder sikkerhed for den økonomiske del. Man har for længe siden sagt, at man vil holde hånden under dansk erhvervsliv. Det kommer man til i denne branche i lang tid endnu,” siger Katia K. Østergaard.

Hun tilføjer, at når der er genåbnet, så er der behov for kickstart af erhvervet, så vi får styret forbrug ud til turisme- og oplevelseserhvervet. For eksempel via nedsættelse af momsen og fokus på fradrag.

Hotel Kick-off i København

Kl. 9.00 - 13.30

Hotelbranchen er tilbage med fuldt tryk og slår den ene rekord efter den anden på bl.a. omsætning, antal overnatninger og beskæftigelse. Men virkeligheden byder også på skærpet konkurrence, øget kapacitet i markedet, stigende omkostninger og presset indtjening. Kom til årets Hotel Kickoff og hør mere!

Log ind