Da restauranterhvervet blev tvangslukket, var det sæson for and og juleøl, og det betød, at mange virksomheder brændte inde med store partier varer, som gik til spilde. Det blev politisk besluttet, at dette skulle kompenseres, og der er nu åbnet for puljen. Samtidig gives der mulighed for, at virksomheder kan få et engangstilskud til dækning af sæsonbetonede omkostninger.

Det glæder HORESTA, at der nu åbnes for ansøgninger på denne ordning, som organisationen har foreslået og fået gennemført politisk.

”Vi så en nedlukning med kort varsel, og derfor var det også med fyldte kølerum, at virksomhederne måtte lukke dørene. Selvom en juleand kan holde sig til sommer, så er der ikke meget salg i juleøl og julemad, når vi åbner igen, derfor foreslog vi, at der blevet kompenseret for dette tab. Samtidig giver denne ordning muligheder, som ikke er at finde i de øvrige kompensationsordninger som f.eks. kompensation af drikkevarer. Erhvervet har brug for alle de økonomiske håndsrækninger, som vi kan få,” lyder det fra Kristian Nørgaard, politisk chefkonsulent i HORESTA.

Han tilføjer dog, at HORESTA har en række ubesvarede spørgsmål forbundet til ansøgninger til puljen, og så ønsker organisationen fristen for ansøgninger den 15. april bliver forlænget.

Om ordningen

Virksomheder kan få et engangstilskud på op til 80 pct. af de sæsonbetonede omkostninger. Forretningen kan maksimalt få 100.000 kr. i engangstilskud til sæsonbetonede omkostninger.

Hertil kommer, at virksomheden kan få engangstilskud på op til 80 pct. af omkostningerne til sæsonbetonede letfordærvelige fødevarer. Her kan maksimalt modtages 200.000 kr. i engangstilskud.

Virksomheder kan søge til engangstilskud til begge typer omkostninger.

Læs mere om Decemberpuljen her.

Log ind