Turismeomsætningen i hovedstadsområdet faldt i 2020 med svimlende 28 milliarder kroner. Det er meget, meget alvorligt, mener Københavns overborgmester Lars Weiss (S). Han var mandag på besøg hos Absalon Hotel, hvor hotelejer og direktør Karen Nedergaard var vært. Karen Nedergaard er desuden formand for HORESTA Region Hovedstaden.

Lars Weiss glæder sig over de kreative løsninger, der er opstået i erhvervet under krisen, og han fremhæver i et Facebook-opslag, hvordan Absalon Hotel udlejer til studerende, mens turismen i byen er på vågeblus. Han skriver desuden:

”Fra kommunens side sætter vi nu – sammen med Erhvervsministeriet og Wonderful Copenhagen – ind med en række konkrete initiativer i en genopretningsplan, som skal give branchen et boost og kickstarte turismen i vores by. Lige fra en effektiv markedsføring af byen og indsatser for at tiltrække kongresser og events, til at gøre turismen mere bæredygtig ved for eksempel at tiltrække flere togrejsende og gøre krydstogtturismen mere grøn. Så vi er klar i startboksen og får gæsterne tilbage, så snart der åbnes op,” skriver overborgmesteren.

Han tilføjer dog, at det kun må være begyndelsen. Hovedstaden får brug for al den hjælp, vi kan få. Og vi skal for alt i verden undgå, at gæsterne bliver skræmt væk igen med en ny seksdagesregel eller lignende, når vi forhåbentligt snart kan åbne byen endnu mere, skriver han med en afsluttende tak for besøget til Absalon Hotel og HORESTA for et godt besøg om et vigtigt emne.

Søskendepar køber kitsch byhotel

Efter at have været til salg siden november har et søskendepar nu købt det lille byhotel Arnkilhus i Sønderborg. Planen er nu, at hotellet skal have en kærlig hånd og et mere tydeligt brand.

Nyt stort hotel på vej i Odense

Et samarbejde med en hotelkæde er tæt på at falde på plads, oplyser projektudviklingschef Kim Marcussen fra A. Enggard, som sammen med pensionsgiganten PKA står bag hotelprojektet i

Arvinger sender endelig berømt hotel på markedet

Efter ejerens død sidste år oplyste arvingerne, at de ikke selv ønskede at drive Brøndums Hotel videre. Men de sidste detaljer skulle først på plads, før hotellet kunne sælges, og nu er salgsprospektet endelig landet.

Log ind