Efter et års krise begynder antallet af konkurser at vokse i Københavns turisme- og oplevelseserhverv. På landsplan var der i 2020 registreret 288 konkurser i branchen, hvoraf 149 fandt sted i Region Hovedstaden. I København svarer det til en stigning på 61 pct. sammenlignet med det gennemsnitlige antal konkurser i årene fra 2015 til 2019.

Adm. direktør i HORESTA, Katia K. Østergaard peger på de manglende turister og særligt seksdagesreglen som grunde til de mange konkurser.

”Region Hovedstaden er særligt ramt, og det er vi primært, fordi vi over sommeren var ramt af en seksdagesregel. Derudover er vi i hovedstaden i høj grad afhængige af udenlandske turister. Der er ingen tvivl om, at hvis ikke der bliver tilført erhvervet nye målrettede hjælpepakker, som kan hjælpe økonomisk, så vil vi se ind i mange flere konkurser,” siger hun til TV 2 Lorry.

Lorry besøgte i aftes en af de mange restauranter, hvor pengekassen næsten er tom, Krogs Fiskerestaurant i København. Restauratøren Thomas Gaarde har måtte hente kapital udefra for at komme igennem den seneste tvangslukning.

”Den er alvorlig situation. Det er det værste, jeg har prøvet. Selvom man får lønkompensation og kompensation for faste omkostninger, så har vi stadig mange udgifter, vi selv skal betale. Det er jo med til at dræne kassen, og den kasse er jo ikke blevet fyldt i næsten hele 2020. Det var været vanvittigt hårdt,” siger Thomas Gaarde til TV 2 Lorry.

Læs hele historien og se indslaget her.

HORESTA: Forbud mod udeservering er håbløs symbolpolitik

Forbuddet mod udeservering efter klokken 22 spøger stadig i København. Den 4. december stemmer politikerne om forslaget, som har fanget offentlighedens interesse, men brancheorganisationen HORESTA mener, at der er tale om symbolpolitik.

Efter kritik: Ombygning af ikonisk hotel stoppet

Efter at arkitekter har udtalt hård kritik af en forestående facaderenovering af det ikoniske SAS-hotel i København, er ansøgningen nu trukket tilbage. Samtidig forsøger en forening nu at få bygningen fredet.

Log ind